top of page
Mats Gaffa Karlsson - Hypnosterapeut i Stockholm

MATS GAFFA KARLSSON
HYPNOSTERAPEUT

Mitt intresse för hypnos väcktes när jag själv behövde hjälp. Under lång tid levde jag under för hård stress utan att märka av det. Livet var ju kul!! Men sakta gled jag in i en djup period av ångest och sömnlöshet som kulminerade i att jag inte kunde arbeta längre.
 

Jag provade meditation, gick till vårdcentralen minst 100 gånger, fick några samtal med KBT, blev remiterad till gruppterapi, besökte en shaman, gjorde ett försök med regression till tidigare liv men inget hjälptemig att må bättre. Ett gediget försök att råda bot på ångesten var när jag och min sambo gemensamt utbildade oss till mindfulnessinstruktörer hos Mindfulnessgruppen i Stockholm.
 

Slutligen gick jag till doktorn och fick medicin utskrivet. Något jag äter än idag och är tacksam för. Den har hjälpt mig att sänka stressen så mycket att jag kan och orkar jobba med mig själv, och plötsligt så började alla metoder jag provat att fungera!!!

Kom ihåg att alltid gå till den "vanliga" vården innan du kontaktar mig eller någon annan inom alternativ medicin!! Inte minst för din säkerhets skull!!

HYPNOS FUNGERAR

Den enda metoden som jag upptäckte hade någon funktion för mig när jag mådde som sämst var coaching under hypnos. Min första bekantskap med hypnos var när jag stötte på min vän, Ulf Sandström, som nyligen utbildat sig till hypnoscoach. Han erbjöd sig att bistå mig genom att använda hypnos, vilket jag givetvis accepterade.

När vi träffades för att köra en session bad jag honom att lägga in några suggestioner om att jag skulle sluta bita på naglarna, en segdragen hobby sedan 7-8-årsåldern. Två veckor senare när jag tog fram en gitarr för att spela upptäckte jag att jag hade naglar. Jag hade inte märkt att jag slutat bita på naglarna i ett förändrat medvetandetillstånd - med hjälp av hypnos!! :-)

Då beslutade jag mig för att även jag skulle lära mig denna ädla konst och valet föll på en hypnoskurs med NLP-tekniker hos Fredrik Praesto på Praesto Training. Sedan var resan igång med fler tekniker och lärdomar. Först genom att själv använda det hypnotiska tillståndet i min vardag och sedan genom att bli hypnosterapeut - en ny livsresa var ett faktum.​

ACCEPTANS, ENGAGEMANG OCH NYFIKENHET

Jag vet av personlig erfarenhet hur det känns när klienten upplever att hen inte blir hjälpt av våra "vanliga" vårdinrättningar och inser varje dag vilken viktigt uppgift vi KAM-terapeuter har som just "komplement till den traditionella vården". 

Därför är det extra viktigt för mig som alternativ hypnosterapeut att följa de lagar som gäller och agera etiskt i samarbetet med mina klienter. Därför har jag förbundit mig att följa de etiska regler som är uppsatta av den ideella organisationen International Hypnotists Guild. Läs mer om detta på sidan "LAG & ETIK".

Sedan några år tillbaka hyr jag lokal hos och samarbetar med Thomas Boman på Basterapi. Även han är hypnosterapeut och arbetar bl a med både kognitivt inriktad terapi, parsamtal och alkoholterapi. 

ACCEPTANS

Ett av mina värdeord för min verksamhet är acceptans. Jag accepterade att min inre stress var för hög för att jag skulle kunna arbeta med orsakerna och lösningen för mig blev medicin.

Men acceptans är så mycket större. Vi behöver acceptera att allt är som det är just denna sekund. Vi kan inte förändra dåtiden eller nuet så vi behöver lära oss att acceptera det, annars kommer vi att förlora - men bara 100% av alla gånger. Att tro att vi kan förändra dåtid och nuet är omöjligt men vi kan förändra vår tolkning genom medveten närvaro här och nu!

När vi accepterar det som är kan vi frigöra energi till att förändra framtiden istället, vilket är en mycket bättre strategi eftersom vi ska leva resten av våra liv i just framtiden.

ENGAGEMANG

Smaka på ordet! I min mun smakar det framtid, hopp, lust, nyfikenhet, känslor och förändring. Vi lever alla en kort stund på denna jord och verkar ha en märklig förkärlek för att starta krig, skräpa ner vår miljö, klaga på varandra... jag tror att detta beror på vårt inbyggda system för överlevnad som inte är byggt för den värld vi lever i idag.

Tänk bara på att vi har 6 negativa grundkänslor - ilska, rädsla, avsky, äckel, sorg och hat. Hur mycket tror du att dessa är skyldiga till listan ovan? För att motverka detta har vi 2 positiva känslor - glädje och nyfikenhet.

Jag tycker att detta låter som att vi har ett undermedvetet engagemang kring de negativa - det verkar sköta sig själv riktigt bra faktiskt! Därför väljer jag att medvetet försöka vara engagerad i de positiva känslorna. Engagemang för en förändring i framtiden med lust, acceptans, kärlek, glädje, nyfikenhet...

Ett engagemang för att hitta Skillnaderna som kan göra skillnad för mig, för dig, för oss, för vår planet...

NYFIKENHET

"Om du fortsätter att göra som du alltid har gjort kommer du att få samma resultat." Visst har du hört de orden förr? Jag tänker att nyfikenheten är den egenskap som kan bryta negativa mönster och skapa skillnad och förändring.

Nyfikenheten gör också att jag automatiskt hamnar i en form av hypnos där möjligheter öppnar sig för både klienten och mig. Vi kommer åt både tidigare erfarenheter och kan gå in i drömmar och förhoppningar för framtiden på ett positivt sätt.

I mitt arbete med klienter letar jag hela tiden efter det som kan göra skillnad för dig. Jag gör det genom:

  • att acceptera att det är som det är just nu

  • ett engagemang kring vilka möjligheter som skulle kunna stå till buds

  • en nyfikenhet på att hjälpa dig ta fram skillnaden som gör skillnad i ditt liv.

Center Gradient Transparent

MATS GAFFA KARLSSON
CERTIFIKAT & DIPLOM

SVENSKA SKOLAN FÖR ETISK OCH ANALYTISK HYPNOS
Baskurs - Diplom
Diplomerad Tidigare Liv Terapi Terapeut
Ögonrörelseterapi & IDP - Kursintyg

 

PREASTO TRAINING

Hypnos Grundkurs - Diplom
Diplomerad Hypnos Coach - Diplom
NLP-Practitioner - Diplom

INTERNATIONAL HYPNOTISTS GUILD

Art of Hypnosis - Certifierad
Speed Inductions - Certifierad

 

LIFELINE (BOB BURNS) HYPNOTHERAPY 
The Swan Workshop - Diplom

HAVENING TECHNIQUES

Metod för att hantera stress och trauma
Certifierad Havening Practitioner

MINDFULNESSGRUPPEN

Diplomerad Mindfulnessinstruktör
 

HYPNOSIA
Lagar & Regler inom den terapeutiska verksamheten - Diplom

STRESS & TRAUMAMODELLEN FÖR BEROENDEBEHANDLING

Grundkurs och fortsättningskurs - Diplom

ERIK OLKEWISCH

Grundkurs i Hypnos - Diplom

MEDVETEN ANDNING

Diplomerad Andningsinstruktör

ÖVRIGA UTBILDNINGAR

TIMBO ENERGIMEDICIN
Kurs i personlig utveckling - Steg 1-3

AHTOLA VISION
Kurs i hypnostekniken Trance Morph

bottom of page