top of page
Certifierad Hypnosterapeut i Stockholm

REGRESSIONSTERAPI
HYPNOS, MINDFULNESS..

På den här sidan kan du läsa om de olika tekniker jag erbjuder och använde i min praktik. Många av teknikerna är otillåtna inom den etablerade vården pga kravet med evidens som de är tvungna att förhålla sig till. Lite tråkigt kan jag tycka då det finns både forskning, studier och erfarenhet kring många av metoderna. Du behöver gå till en praktik som utövar alternativ medicin för att del av dessa tjänster.

 

De tekniker jag använder mig av är bl a: NLP-tekniker, Havening Techniques, Mindfulness, Suggestionsterapi, tapping (Trauma Tapping Techniques), Clean Language, Andningsövningar, Regressionsterapi, The Swan (ideomotorisk responsterapi), The Willingness Ladder, Beteendekompassen, HumanGuide, Ögonrörelseterapi, Guldcoaching, ..

 

HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP

Att själv kunna hantera sina känslor och sitt inre är ofta stärkande för många och flera av ovanstående tekniker fungerar faktiskt utmärkt för "egenvård".  Mina klienter brukar ofta få med sig lite tips och tricks för att sänka stress och hantera sin vardag. Exempelvis så är mindfulnessmeditation, självhavening och tapping tre fantastiska verktyg för egen "mental hygien".

Du kan läsa mer ingående om dessa tekniker nedan och även hitta länkar till fortsatt utforskande

Center Gradient Transparent
Grå foliestruktur
Hypnosterapeut i Stockholm

HYPNOS

Hypnos är egentligen ingen metod utan ett djupt avslappnat tillstånd. Vi är i det som kallas hypnos när vi befinner oss mellan klar vakenhet och sömn. Som du säkert förstår så rör det sig om en massa olika djup av hypnos och de olika djupen är bra att använda till olika saker.

Grå foliestruktur
Certifierad Havening Practitioner i Stockholm

HAVENING

Havening är en effektiv metod för att hantera stress, trauma och andra känsloreaktioner genom att neutralisera reaktioner och betingning i nervsystemet.

Den är framtagen av Dr Ronald Ruden (Havening Org) och bygger på sensorisk beröring som skapa en deltavåg i hjärnan som i sin tur skapar en avpotensiering i de delar amygdala som ansvarar för känsloreaktionen.

 

Klienten kan sköta beröringen själv eller få hjälp och behandlingen kan ge varaktiga resultat efter 1-3 sessions. 

 

Internationellt används Havening som fristående behandlingsmetod, som Första Hjälpen och som komplement till KBT, samtalsterapi, hypnosterapi, massageterapi, transaktionsanalys och behandling av post-traumatisk stress.

 

Du är välkommen att höra av dig så ska jag berätta mer om de olika havening-teknikerna.

Hemsida: Havening i Sverige

Grå foliestruktur
NLP-coach

NLP-TEKNIKER 

NLP står för Neuro Lingvistisk Programering och är en samling modeller och tekniker kring "vad som fungerar" framtagen av John Grinder och Richard Bandler under 70-talet. Istället för att ta reda på hur människor blev hjälpta så letade de efter vad som hjälpte dem.
För att bättre förstå detta intervjuade exempelvis en massa personer som blivit av med fobier och letade efter den gemensamma nämnaren - skillnaden som gjorde skillnad. Detta resulterade i en av NLPs mest kända tekniker - "NLP Fast Phobia Cure".

 

Man kan säga att NLP går ut på inlärning på hjärnans eget språk - enligt hjärnans egna villkor!!
Teknikerna kan användas till förändring av tankar, känslor och beteenden inom många olika områden: personlig utveckling, utbildning, försäljning, terapi, idrott...

Jag är gick min NLP-utbildning hos Praesto Training och är certifierad NLP-practitioner av Richard Bandlers Society of NLP.

Grå foliestruktur
Hypnosterapeut i Stockholm

SUGGESTIONS- TERAPI I HYPNOS

Detta är det som de flesta förknippar med hypnos. Klienten slappnar av och terapeuten sitter och berättar en massa metaforer och historier som på något mystiskt sätt hjälper klienten att upptäcka nya vägar inom sig själv.

 

Det är ofta väldigt avkopplande och läkande att gå ner i en djup avslappning och jag brukar göra detta med musik i bakgrunden och i hörlurar. 

Grå foliestruktur
Image by Aaron Burden

MINDFULNESS

Mindfulness är ett förhållningssätt som handlar om att vara medvetet närvarande i nuet - att medvetet rikta fokus mot här och nu istället för framtid eller dåtid. 


Att helt enkelt observera det som går att observera just nu - utan att döma. Att odla ren nyfikenhet på både sin omvärld och sitt inre - tankarna och känslorna som väcks.

 

Klienter upplever ofta en minskad stress när de släpper taget om sitt dömande och istället odlar en acceptans baserad på medveten närvaro.

 

Andas in lugn - Andas ut stress.

Jag är diplomerad Mindfulnessinstruktör utbildad av Mindfulnessgruppen.

Grå foliestruktur
Stresshantering med tapping

TTT TRAUMA TAPPING TECHNIQUE

Den metod av Tapping jag använder kallas TTT - Trauma Tapping Techniques och är utvecklad av organisationen Peaceful Heart Network.

 

Den är en vidareutveckling av de tidigare formerna: EFT (emotional freedom technique), mindful tapping och TFT (tankefältsterapi). Precis som Havening är detta en metod som används för att ta hand om trauman och stress snabbt. Det är en busenkel teknik som kan läras ut på mindre än 5 minuter och ofta gör underverk för stress på olika nivåer.

 

Mina vänner i Peaceful Heart Network arbetar med att sprida denna teknik världen runt och jobbar ofta i krisdrabbade områden som Rwanda, Nepal, Kongo, flyktinglägren på Lesbos, Sierra Leone etc.

 

Besök gärna deras hemsida där du kan lära dig metoden enkelt: Peaceful Heart Network

Grå foliestruktur
Att vilja eller vara villig. Skillnaden kan hjälpa dig att hantera stress.

THE
WILLINGNESS LADDER

Den brittiske terapeuten Howard Cooper tog fram en metod bestående av 6 frågor för att hjälpa människor att släppa motståndet och därigenom gå från "jag vill inte ha det här problemet" till "jag ser fram emot att ha det här problemet". Lite som "kognitiv beteendeterapi KBT" på speed med en uppfriskande dos mindfulness.

Grå foliestruktur
Regressionsterapi i Stockholm

REGRESSIONSTERAPI

Regression betyder egentligen en återgång till ett tidigare utvecklingsstadie.

 

Freud använde ordet som en förklaring för den försvarsmekanism som träder i kraft när vi anammar strategier från tidigare stadier av livet.

Man kan göra regression tillbaka till:

  • ett tidigare tillfälle i detta liv

  • ett tillfälle i ett tidigare liv (Även kallat Tidigare Liv Terapi)

 

Jag erbjuder båda formerna av regressionsterapi beroende på klientens önskemål och vad vi gemensamt kommer fram till.

Grå foliestruktur
Hypnos Svanen

THE SWAN

Hypnotisören Bob Burns har tagit fram en kul teknik där man talar direkt med sitt undermedvetna genom handen och fingrarna. Låter det flummigt? Japp!! Är det kul? Japp!

 

Jag har bl a tagit bort tinnitus från en klient med denna metod. Obegripligt och mycket roade.
Hemsida: Bob Burns - The Swan

bottom of page