top of page

Dansa - Pausa

Uppdaterat: 17 okt. 2023

Nyligen köpte jag en boka skriven av den brittiske gitarristen Robert Fripp. Tjock som en bibel och full av intellektuell visdom för mänskligheten serverat utifrån i en kontext för gitarrister - The Guitar Craft. Mycket handlar om att ära nödvändigheterna av att tjäna musiken, meditera med och utan gitarren, medvetandegöra sin vardag etc. Personligen tycker jag om att slå upp en sida på chans och läsa några rader som jag sedan kan reflektera över under dagen.


För ett tag sedan läste jag raderna: "Before we do something - We do nothing" Enkla ord att ta till sig som skapar en medvetenhet om vad vi egentligen gör med våra liv. Både "something" och "nothing" behövs.

  • Yin & Yang

  • Sätta an en ton & sätta an en tystnad

  • Uttrycka sig & ta intryck

  • eller som Panetoz så fint sjöng Dansa & Pausa.

Jag tänker att det även handlar om det som min vän och kollega André Ferrari kallar för "ställtid" - tiden då vi ställer om inför nästa "something". Som ett resultat av detta har jag haft mycket lättare att ge mig själv pauser i vardagen den senaste tiden. Prova att sätta dig ner en stund och fundera över orden "Innan vi gör någonting - Gör vi ingenting". Berätta sedan vad du gjorde - eller inte gjorde!!


Även att göra ingenting är något som sker efter något annat som blev gjort.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page