top of page
Ibland är "tips vid sömnbesvär" ganska meningslöst.

HYPNOS & SÖMNPROBLEM

DRÖMMEN OM BÄTTRE SÖMN

Upptäck kombinationen "hypnos sömn"!

Hypnos, även om det anses vara sömnens gud enligt grekisk mytologi, är faktiskt ett verktyg som kan hjälpa dig att övervinna dina sömnproblem. Genom att skifta fokus från oro och stress till inre ro och trygghet kan hypnos göra en betydande skillnad i din sömnkvalitet.

 

Vi förstår alla hur utmanande det kan vara att medvetet skifta fokus när bekymrande tankar och känslor dominerar vårt sinne. För att uppnå en förändring behöver vi komma i kontakt med vårt undermedvetna och påverka det. Hypnos är ett utmärkt verktyg för att uppnå detta.

Center Gradient Transparent

SÖMNSVÅRIGHETER

När vi talar om sömnsvårigheter brukar de delas in i två huvudkategorier:

 

  1. Insomningsproblem

  2. Problem med ständiga uppvaknanden eller tidig morgonväckning

Sömnproblem kan bli bättre genom hypnos

INSOMNINGSPROBLEM

De flesta av oss har upplevt stunder när sömnen verkar vara en fjärran dröm. Det finns oftast en enkel förklaring till detta, såsom förändrad dygnsrytm, eskalerande oro, eller till och med en sen kopp kaffe på kvällen.

 

Det är vanligt att frustration och oro smyger sig in när sömnproblemen inte går över snabbt. Efter att ha legat vaken i 20-30 minuter, kan rädslan att inte kunna somna eskalera, vilket bara förvärrar situationen. Ett klokt råd är att bryta mönstret genom att göra något annat, som att äta eller läsa en bok – en metod som liknar hypnos i många avseenden.

 

Många försöker numera använda TV eller dator som "insomningstablett", men detta är inte alltid optimalt eftersom det engagerar färre av våra sinnen och skärmbelysningen kan förvärra sömnproblemen.

 

UPPVAKNANDEN

Det är mycket besvärligt att ständigt vakna upp på natten och ha svårt att somna om. Ofta är det ångest eller oro som stör sömnen. Att oroa sig över bristande sömn försämrar situationen. Det kan ta upp till 48 timmar innan dessa reaktioner lugnar sig.

 

I dessa situationer är det likaså klokt att bryta mönstret genom att göra något annat, äta en liten måltid eller kanske läsa en bok.

UPPLEV BÄTTRE SÖMN UTAN MOTSTÅND

Det är viktigt att förstå "den optimala ekvationen":

 

Upplevelse x Motstånd = Lidande

 

  • Upplevelsen representerar dina tankar, känslor eller upplevelser i stunden.

  • Motståndet innebär de negativa tankar och känslor som du riktar mot upplevelsen.

  • Lidandet är det obehag du upplever som en konsekvens av både problemet och motståndet.

 

I ett lätt hypnostillstånd kan du utforska dina tankar, känslor och upplevelser, vilket öppnar möjligheter till förståelse och nya lösningar för dina sömnproblem.
 

LÅT PROBLEMEN KOMMA ENSAMMA

Tänk på "den optimala ekvationen" och hur den relaterar till uttryck som "En olycka kommer sällan ensam" eller "När problemen hopar sig!" Dessa tankar kan hjälpa dig att hantera dina problem mer effektivt.

Center Gradient Transparent

BÄTTRE SÖMN - AKUT

Det finns flera metoder för att hantera sömnproblem och inre stress. Här är några förslag baserade på min erfarenhet med hypnos-sömnkombinationen:

 

  1. Havening och tapping för bättre sömn: Dessa tekniker hjälper snabbt att minska stress och skapa inre lugn. Du kan hitta enkla instruktionsvideor på Peaceful Heart Networks hemsida.

  2. Ljudfiler med hypnos för bättre sömn: Lyssna på självhypnosljudfiler på platser som YouTube. Min rekommendation är att prova min inspelning "Skölden" eller Ulf Sandströms "Självhypnos - Slappna av".

SköldenMats Gaffa Karlsson
00:00 / 26:19

BÄTTRE SÖMN - PÅ LÄNGRE SIKT

På längre sikt är det viktigt att ta itu med de underliggande problemen som orsakar dina sömnsvårigheter. Jag erbjuder hypnosterapitjänster enligt beskrivningen på min hemsida.

 

Observera att du alltid bör konsultera din vårdcentral eller annan medicinsk expert innan du söker hjälp inom alternativ och komplementär medicin.

 

Om du har frågor, kontakta mig via kontaktformuläret.

Om du vill boka tid, besök www.bokahypnos.nu.

Hypnos - Sömn mitt i vardagen!
bottom of page